Cara Kurangkan Rabun

tips kurangkan rabun
Orang yang pakai cermin mata ni hebat. Asal jumpa member lain yang pakai cermin mesti ditanya, “power kau berapa?” 😁. Namun hakikatnya orang memakai cermin mata ini ada banyak masalahnya. Dari segi penglihatan agak terhad. Bila bangun tidor terkapai-kapai mencari cermin mata.
Boleh tengok benda-benda hijau seperti pokok dan mak kau. mak kau hijau!!

Video dari ml studio cara kurangkan rabun mata anda.

 

Dewasa ini kita terdedah kepada gadget,alatan elektronik yang cerah.Ia menyebabkan saraf mata terdedah kepada bahaya.Akhirnya menyebabkan rabun dan berisiko buta sepanjang hayat.

3 TIPS KURANGKAN RABUN CARA PANTAS

Sebenarnya sangat banyak tips untuk kurangkan rabun.Cuma kami senaraikan 3 sahaja kerana ia sangat mudah dan cepat kesannya.Anda pasti terkejut dengan hasilnya jika konsisten amalkan tips dibawah.

1-KURMA
tahukah anda kurma sangat tinggi khasiatnya untuk mata?Sebab itulah orang arab jarang ada masalah rabun.Kalau adapun boleh kira dengan jari.Bukan saja untuk mata,bahkan untuk minda.

2-BILBERY
Bilbery agak sukar didapati di Malaysia,tapi kami sebutkan kerana ia sangat bagus.Ia membantu menyesuaikan mata dengan keadaan cerah dan gelap.Dan menariknya, ia memperkuatkan kapilari yang menguatkan otot-otot dan saraf mata

3-BETA KAROTIN
Fungsi utamanya adalah membekalkan vitamin A yang diperlukan untuk mata.Apa fungsi vitamin A? vitamin A membantu melindungi permukaan mata (kornea).

SYARAT KEBERKESANAN

Meskipun nampak mudah,tetapi tidak ramai rasai kesannya.Kenapa?

Berkut kami senaraikan syarat keberkesanan tips diatas

1-KONSISTEN

Kebanyakan kita tak amalkan langkah diatas kerana tiada masa .Sibuk dengan kerja.Sampaikan tak sempat nak fikir pasal penjagaan mata yang tiada gantinya.Jadi,amalkanlah tips diatas secara konsisten,

2- Kualiti

Kebanyakan makanan serta buah-buahan di negara kita terdedah dengan bahan kimia.Jadi,zat hilang dan tiada kesan meskipun diamalkan dengan konsisten.

Leave a Reply

Enable Notifications OK No thanks